Savecoremästerskapen 2015 är avslutat

Under våren 2015 vågade några av oss på Savecore haka på när erbjudandet om att tillsammans delta på en crawlkurs dök upp. Tio tidiga morgnar har vi träffats i gryningen för att lära oss att simma crawl av vår instruktör, Stefan Andersson. Efter ett par tillfällen var vi alla ganska skräckslagna.

Det är ju så mycket man ska tänka på! Flytläget, huvudet ner, kebabspättet, benen, armbågen upp, bryt ej mittlinjen, paddeln, dra … ja just det, andas ska man ju också göra. Och så vidare.

X antal luncher har nyttjats till att slipa på tekniken. I sann Savecoreanda har vi kämpat på och avslutar kursen med ett gott betyg som den bästa nybörjargruppen Stefan någonsin haft. Ja, vi väljer att tro på honom. Huruvida man som instruktör säger så för att pusha alla sina grupper att fortsätta kämpa väljer vi att inte tänka så mycket på.

 

Premiär för Savecoremästerskapen

Måndagen den 25:e maj avslutades kursen med en tävling. Vi väljer att kalla det premiär för Savecoremästerskapen då vi hoppas på att en tradition där vi fortsätter att utmana oss själva, och varandra, i olika grenar framöver har startats. Och så är det ju så härligt att göra sådana här saker tillsammans. Det stärker teamandan att även på detta sätt sträva mot gemensamma mål. Det är också väldigt roligt att emellanåt tävla mot varandra, det ska vi inte sticka under stolen med.

 


Deltagarna är laddade innan start

 

Tävlingsregler & Resultatlista

Alla får delta i tävlingen. De som under våren har gått crawlkursen måste givetvis simma den stilen, andra deltagare väljer själva i vilket simsätt de vill utmana. (Vi hade en tapper utmanare på deltagarlistan) Tävlingen går ut på att simma 2×50 m med så lika tid som möjligt på dina två längder. Minst differens vinner.

Resultat Savecoremästerskapen 2015:

1. Jonna: 57,1  57,6 = 0,5 sek

2. Jonas: 57,1  56,3 = 1,2 sek

3. Maria: 54,2  55,5 = 1,3 sek

3. Patrik: 58,4  59,7 = 1,3 sek

5. Göran: 1,12,8  1,11,1 = 1,7 sek

6. Nicklas: 52,2  49,2 = 3,0 sek