Två flugor i en smäll – Savecore expanderar

Efter ett lyckat 2018 rivstartar Savecore med att anställa ny konsult och öppna upp nytt kontor i Piteå Science Park.

Ny konsult

Savecore har anställt Andreas Vonkavaara som kommer närmast från Region Norrbotten. Han kliver in i rollen som systemspecialist på Savecore från och med 2019-03-01. Andreas har en gedigen erfarenhet av bland annat Linux, vilket är ett av områdena han kommer fokusera på hos Savecore.

Jag har jobbat med Linux sedan början av 2000-talet och innan dess var jag Windowstekniker. Mitt intresse för Linux väcktes i mitten på 1990-talet. Så fort jag fick chansen att jobba med Linux så tog jag den“, säger Andreas.

Nicklas Ericsson är en av bolagets grundare. Han välkomnar Andreas till IT-företaget.

“Vi är mycket nöjda med att Andreas ansluter till oss. Hans kunskap och erfarenhet kommer bidra till att fördjupa och bredda kompetensen hos Savecore ytterligare. Det i sin tur stärker vår leveranskapacitet och gör oss ännu mer konkurrenskraftiga än tidigare”, säger Nicklas.

Nytt kontor

Andreas ges möjlighet att arbeta från sin hemstad, Piteå, då IT-företaget i samband med rekryteringen öppnar nytt kontor i Piteå Science Park.

Jag ser fram emot att bidra med mina erfarenheter, kunskaper och lösningar inom Linux till ett så professionellt team som Savecore har“, säger Andreas.

Nya möjligheter

Savecore är ett svenskt företag som verkar inom hela Sverige, delar av Europa, USA, Asien samt Sydamerika. Företaget ser ett ökat behov av support inom Linux hos sina kunder. Detta gör att rekryteringen av Andreas öppnar upp nya möjligheter för Savecore att expandera samt fortsatt ligga i framkant.

Läs mer

Savecore rekryterar