Datacenter Engineer

Har du god problemlösningsförmåga samt ett stort intresse för teknik och IT samt är intresserad av att utvecklas inom datalagring är vi rätt för dig!

Tjänsten är tillsatt.

 

Savecore söker en Datacenter Engineer för att förstärka vårt team av experter och hjälpa oss att upprätthålla och förbättra vår datacenterinfrastruktur. I rollen som Datacenter Engineer kommer du att ansvara för att säkerställa hög tillgänglighet, prestanda och säkerhet i vår datacentermiljö. 

Arbetsuppgifter för denna roll innefattar bland annat:

  • Installation, konfigurering och underhåll av datacenterutrustning inklusive servrar, switchar, routers och lagringsenheter
  • Övervakning och felsökning av nätverks- och systemproblem i datacentret
  • Skapande och upprätthållande av dokumentation av datacenterarkitektur och systemkonfigurationer
  • Deltagande i planering och genomförande av systemuppgraderingar och migreringar
  • Implementation av säkerhetsåtgärder för att skydda data och system i datacentret
  • Samarbete med andra teammedlemmar för att utveckla och förbättra datacentrets infrastruktur

 

Är du driven, organiserad och en problemlösare passar du utmärkt för denna roll och i vårt team. Kanske har du några års erfarenhet som IT-tekniker eller bara ett stort intresse för teknik och ett driv till att utvecklas. Har du kunskaper inom Linux är det en stark merit. I rollen som Datacenter Engineer möts du av en omväxlande samt utmanande vardag. Du får arbeta i en stimulerande och utmanande miljö och med den senaste tekniken inom datacenterdrift. Vi expanderar frekvent med innovativa molntjänster och hoppas att du vill vara med och bidra i denna utvecklingsresa. Hos oss får du möjlighet till att utveckla dina tekniska färdigheter i ett växande företag. 

Savecore är ett IT-företag som är specialiserat på server, lagring och databas. Våra kontor finns idag i Sundsvall och Solna, men vi har kunder över hela världen. På Savecore erbjuds du flexibla arbetstider med möjlighet att arbeta från kontor eller distans. Mycket av arbetet för denna roll behöver bedrivas på plats i våra datacenter, därför ser vi att du är stationerad i Sundsvall. För oss som företag är det viktigt att våra medarbetare har en bra harmoni mellan arbete och privatliv. 

Har du relevant utbildning eller erfarenhet och vill vara en del av ett engagerat team som arbetar med att leverera högkvalitativ infrastruktur är du den vi söker. Skicka in din ansökan redan idag så berättar vi mer om vad vi har att erbjuda dig. Intervjuer sker löpande, ansökan skickas till jobs@savecore.se

Vid eventuella frågor, vänligen kontakta Lina Viklund: lina@savecore.se
+4610 – 150 75 52