En säker och smidig molntjänst

Sund Birsta är en verksamhet med känslig företagsinformation och historiska ritningar från 1980 och framåt som hittat den perfekta backuplösningen. Riktighet och kvalitet var förstås  viktiga parametrar som låg till grund för att Sund Birsta valde Savecores BaaS-tjänst när de var på jakt efter en säker och smidig molntjänst för backup. Här kan du läsa vad de själva har att säga om tjänsten.

Under hösten 2015 blev Sund Birsta drabbade av ransomware och blev tvingade till en full restore av delar av servermiljön.

Tack vare backuptjänsten och Savecores personal, med sin höga kompetens och långa erfarenhet, kunde vi återställa hela servermiljön på mindre än tre arbetsdagar, berättar Håkan Eriksson, IT-chef på Sund Birsta.

Eftersom Savecore har en lokal egen driftmiljö känner Sund Birsta sig trygga med säkerheten runt sitt data idag. Tillgängligheten till backupdata var ett grundkrav. Verifiering och återläsning (restore) var också viktiga parametrar i beslutet att sommaren 2015 införa backup som tjänst från Savecore.

Att kunna administrera lösningen och t.ex. göra återläsningar via det webbaserade gränssnittet gör det hela väldigt enkelt och smidigt, fortsätter Håkan Eriksson.

Vi tackar Håkan och Sund Birsta för sin historia som belyser några av de fördelar med vår molntjänst för backup. Tveka inte att ta kontakt med oss om du är intresserad av att veta hur vi kan hjälpa dig och ditt företag.

 

Läs mer om vår molntjänst för backup.

Läs också 4 fördelar med backup som tjänst