Mattermost tutorial

Branschrelaterat


Mattermost är en open-source chattapplikation som du självhostar där du har möjlighet till fildelning, sökning i chattar, samt integrationer mot applikationer. Kort sagt är det ett alternativ till Slack. Du samlar all din kommunikation på en och samma plats och du kan skapa integrationer via webhooks eller använda de över 400 applikationer som redan är integrerade så som Jira, Gitlab, Jenkins, Jitsi och Zoom. Det finns Mattermost-applikationer för både android, iOS, Windows, Linux och Mac.

Följ dessa steg för att installera Mattermost:
Logga in till https://app.infra.savecore.com/
1. Klicka på marketplace

2. Sök efter Mattermost och klicka sedan på sökresultatet

3. Då kommer detta fönster att dyka upp. Välj sedan det namn du vill ha på din miljö (1) (detta namn kommer även att bli URL:en för Mattermost-servern, den kan ändras senare). Vid Display Name sätter du det namn du vill ha när du tittar på dina olika miljöer. När alla valen är gjorda klicka på Install (2).

Sedan kommer Mattermost att installeras och detta fönster som visar installationsprocessen dyker upp:

4. När installationen är färdig kommer ett användarnamn och lösenord att genereras så att du kan logga in på Mattermost-servern, du kommer även få ett mail med information. För att gå vidare med installationen klickar du på Open in Browser (1).

5. Skriv in användarnamnet och lösenordet som genererades i det förra steget och logga in på Mattermost-servern.

6. Tryck sedan på Create a team för att skapa ett nytt team så att du kan kommunicera med dina kollegor eller vänner.

7. Välj ett namn för ditt team (1) och klicka därefter på next (2). I denna tutorial har jag valt att skapa ett team som heter demo.

8. Nu kan du välja om du vill ha en unik URL (1) för ditt team istället för den som automatiskt genereras baserat på ditt teams namn. När du är nöjd med din URL klicka på Finish (2).

9. Nu är Mattermost-servern färdig att användas. Vi rekommenderar att du går igenom deras tutorial då den visar hur du bjuder in personer till ditt team och hur du kan ladda ner Mattermost-applikationen som finns till olika plattformar.

Tveka inte att höra av er till oss på support@savecore.se om ni har ytterligare frågor angående Mattermost.

Saknar du ett PaaS-konto? Inga problem, det kan du snabbt och enkelt skaffa här.

Sofia Lindblom
Cloud Account Manager

Du kanske också vill läsa...

Cyberexperten om nya ransomware-vågen

Branschrelaterat

GitLab & Kubernetes Tutorial

Branschrelaterat

Kubernetes som drifttjänst

Branschrelaterat