Rätt lagringstjänster räddar data

Digitaliseringen öppnar många nya möjligheter för företag. Men det uppstår också fler utmaningar. Inte minst när det kommer till data som lagras i molnet. Moderna lagringstjänster behöver vara lätta att hantera och kunna skalas upp och ner vid behov. Det behövs rutiner för att garantera säker hantering av känslig information. 

Vi har pratat om det förut men det tål att nämnas igen. Molntjänster är egentligen inga nya fenomen. Det bygger på samma princip som företeelsen att låta sin server stå i någon annans serverhall. Att lagra data där det finns plats och där man kan ställa krav på hur den hanteras och av vem. Det är dock intressant att fortsätta titta närmare på hur lagringstjänsterna påverkas av molnet. Största skillnaden är att IT konsumeras på ett nytt sätt idag, det skrivs sällan långa avtal för större lagringskapacitet och då måste vi som arbetar med lagring förhålla oss till det och utveckla nya tjänster för de nya behoven.

Hur data ska lagras beror på hur den ska användas och av vem. Historiskt skrevs information ned på stentavlor för att sparas, alltså lagras, för framtiden. Det vi lagrar är data som sparas och ska vara sökbar för att kunna användas i framtiden.

Vi vill hjälpa fler med att arkivera på ett sätt som ser till att data är säkert sparat över lång tid utan att knäcka ekonomin.

Du kanske också är intresserad av att läsa:

Välj rätt molntjänst

Den IT du behöver – när du behöver den

3 steg till säker förvaring av data