Savecore & Nuix: Säkrare IT

Idag digitaliseras företag allt mer. Det välkomnas av många, men det ökar även risken för IT-relaterade hot. För varje år som går lagras det mer och mer data på olika enheter. Detta gör det svårare för företag att hålla koll på var data egentligen är lagrat, vem som har access till det samt hur data ska skyddas.

I och med utvecklingen av digitala tjänster har det blivit mer vanligt att lagra data i molntjänster. Några av fördelarna med det är att du endast behöver betala för den mängd av data som du använder samt att det är lätt att komma åt det. Nackdelen med molntjänster kan å andra sidan vara att det är ett lagringssätt där du själv inte har kontroll, vilket innefattar diverse risker. Därför är det viktigt att arbeta mer proaktivt för att stärka IT-säkerheten och minimera riskerna.

Risken att bli utsatt för cyberangrepp blir större om man negligerar den, vilket gör att riskmedvetenhet inom organisationen är värdefullt att ha. Den obekväma sanningen är dock att det aldrig till 100% går att skydda sig från dataintrång. Däremot går det att använda olika tillvägagångssätt som exempelvis Nuix, som identifierar eventuella cyberattacker i ditt nätverk samt förbättrar er förmåga att upptäcka attacker i framtiden. Nuix kan ge dig en klar bild av vad ditt data innehåller.

Säkerhet innefattar ett brett spektrum. Förutom att säkra data från cyberattacker måste företag hålla koll på att de uppfyller GDPR. Nuix identifierar vad som är relevant för dataskyddspolicyn och lokaliserar det data som berörs av förordningen. Tidigare i år blev Nuix Adaptive Security utnämnda till Overall Incident Response Solution of the Year av CyberSecurity Breakthrough (2018) och anledningen är uppenbar, de har verktygen och kunnandet för den bästa säkerheten.

Frukostseminarium

Den 9 november kommer vi på Savecore tillsammans med Nuix att hålla i ett frukostseminarium på Savecores kontor i Stockholm. På detta seminarium förklarar Nuix hur deras mjukvara hjälper kunderna att uppfylla GDPR samt förutspå, upptäcka och agera på cybersäkerhet och risk. Vill du uppdatera dig eller få en djupare inblick på ovanstående punkter är du varmt välkommen att delta med oss den 9 november i Stockholm.

Mer info här: Frukostseminarium 9/11

Anmäl dig här: Anmälan

 

Vänliga hälsningar,

Johan Nordström, Account Manager