Burvall på jakt efter nya resultat

I november tog han en andraplats under världscuptävlingen i Big Air i Milano. Nu är han på jakt efter nya resultat och just nu pågår intensiva dagar för Hugo Burvall. Tävlingarna är kval till OS och de bästa atleterna från varje land tävlar. 

När vi får en pratstund med skidåkaren har han precis kört ett kval i Aspen, Colorado. I Aspen kommer han att vara tills det bär vidare mot Kalifornien och ytterligare en världscuptävling. Schemat är späckat och dagarna börjar redan vid 06.00 med frukost. Sedan gäller det att vara ute i backen i god tid. Efter lite uppvärmning är det skidåkning fram till kl 15 ca. Därefter tar sig åkarna hem i samlad trupp och väl på hotellet blir det ytterligare ett träningspass innan de varvar ned för dagen.

Konkurrensen är hård. Tävlingarna är kval till OS och de bästa atleterna från varje land tävlar. Hugo har en positiv känsla när han går in i nästa tävling men han sätter inte för hög press på sig själv när det gäller OS. I dagsläget är tre av fyra åkare klara för det svenska OS-laget. Det är Hugo och två till som är aktuella för den sista platsen.

 

”Jag vet att det är väldigt tufft att ta den sista platsen och det krävs ett bra resultat på nästa tävling för att det ska vara möjligt. Det hade självklart varit en upplevelse och en fantastisk känsla att få representera Sverige i Sydkorea men jag försöker att inte tänka så mycket på det. Jag försöker se det som en bonus om jag får åka dit och jag vet att detta inte är min sista chans så det är bara att köra på för fullt!”

 

I november  knep han en andraplats under världscuptävlingen i Milano och han kunde inte fått en skönare start på säsongen. Nu några månader senare känner han att formen verkligen börjar falla på plats.

 

”Det finns fortfarande saker jag kan jobba på för att nå min absoluta topp men med lite mer snö under fötterna tror jag att jag kommer uppnå det!”

 

Hugo kom hem till Sundsvall på Julafton efter en tävlingsresa i Frankrike och i mellandagarna var det tävling i Björnrike. Det nya året firades in hemma i Sundsvall och där fick han också lite vila innan det var dags för nästa resa. Tävlingen i Björnrike vann han!

Under sommaren och hösten har Hugo jobbat heltid för att tjäna ihop pengar till säsongen vilket har gjort att träningsmöjligheterna på snö varit begränsade. Men Hugo har legat i på gymmet och gjort det bästa av situationen.

 

”Efter att ha jobbat sex månader och även ha Savecore som hjälper mig med resorna kan jag nu åka skidor på heltid vilket känns skönt och jag hoppas att det ska ge resultat, avslutar Hugo.”

 

Vi är stolta sponsorer till Sundsvalls hetaste skidhopp och hoppas och tror också att det fulla fokuset på skidåkningen ska ge resultat. Lycka till med resten av säsongen Hugo!

Läs också: Savecore sponsrar landslagsåkare