Sprid hopp för barn med cancer

Nyhet

Savecore vill fortsätta att sprida hopp för barn med cancer och väljer återigen att skänka pengar till Barncancerfonden. Barncancerfonden bekämpar barncancer och ser till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer får den vård och stöd de behöver.

Stanna upp och reflektera

Å juletid är återigen här.
I samband med juletidens intåg brukar tanken slå mig att stanna upp och reflektera över var jag befinner mig i livet. Detta är något som dessvärre glöms bort i min vardag. Jag sugs in i en osynlig bubbla som tar mig igenom dagen här och nu. Jag är glad och tacksam över vad jag åstadkommit och över de personer jag har i min närhet. Vet de det? Hur visar jag min tacksamhet? Indirekt som direkt tacksamhet. Det räcker egentligen att skicka ett sms, en gilla-markering, tagga någon i en rolig video på Facebook eller kanske att bjuda en vän på kaffe. Det krävs inte mycket för att visa uppskattning. Ibland räcker det med att enbart säga tack. Att låta de jag ofta tar för givet, de som alltid ställer upp när jag behöver dem och de som ger utan att kräva något tillbaka, få veta min uppskattning. Ack så viktigt det är att uppskatta det jag har och de jag har i min omgivning. Lyckan av att vara omgiven av familj och vänner. Trygghet. Å framförallt, att uppskatta att jag är frisk. Det är viktigt att påminna sig själv om det.

Verkligheten hos en del barn

Varje år insjuknar ca 300 barn av cancer. Tack vare många gåvor som skänkts och ett gemensamt arbete för att bekämpa barncancer kan man idag säga att behandlingsmöjligheterna är goda. Ungefär fyra av fem cancersjuka barn botas. Det är bra, men inte tillräckligt. Alla barn med cancer ska botas. Barncancer är fortfarande den vanligaste dödsorsaken hos barn mellan 1 och 14 år i Sverige. Det är därför viktigt att fortsätta skänka gåvor om man har möjlighet till det. Alla barn ska våga drömma om en ljus framtid.

Gör som oss på Savecore och skänk en gåva, stor som liten, till Barncancerfonden. Alla kan göra skillnad och om du har möjlighet att göra det, varför inte sprida hopp och glädje åt dem som behöver det allra mest?

Skänk en företagsgåva på Barncancerfonden.

Sophie Weidemyr
Social media and content manager

Du kanske också vill läsa...

Savecore: 20 år av excellens inom IT-infrastruktur

Nyhet

Går in som huvudpartner till Timrå IK

Nyhet

Välkomna till teamet Joel och Max

Nyhet