Framgångarna fortsätter för svenska specialistföretaget

Pressmeddelande

Huawei Gold Partner, Best Sales Partner (Data Center) of the Year och nu Growth Partner of the Year. Tre prestigefyllda utmärkelser – och detta inom loppet av ett år. Samarbetet Huawei Enterprise Sweden och Savecore emellan är minst sagt ett framgångskoncept. Det svenska specialistföretaget Savecore ser goda framtida möjligheter med samarbetet.

Ketchupeffekten?

Savecores samarbete med Huawei inleddes 2014. Efter drygt fyra år av hårt arbete börjar resultaten synas. I fjol blev de Huawei Gold Partner och Best Sales Partner (Data Center) of the Year 2018. Här senast under Huawei Horizon 2019 blev Savecore tilldelade en tredje utmärkelse; Growth Partner of the Year 2018. Hårt arbete i all ära, men vad är egentligen den hemliga ingrediensen till detta framgångsrika samarbete?

Ömsesidig tillit och respekt

Savecore tror på sin leverantör

Huawei har under en relativt kort tid blivit en av Savecores två huvudpartners. Savecore väljer medvetet att arbeta med färre leverantörer för att uppnå högre kvalité inom de områden IT-företaget verkar i. Nicklas Ericsson, en av grundarna till Savecore, menar att framgångsrika samarbeten ofta bygger på ömsesidig tillit och respekt.

“Kvalitét före kvantitet. Vår strategi är att fokusera på färre områden med färre leverantörer. Detta för att höja kvalitén och för att alltid finnas närvarande för våra kunder och leverantörer. Samarbetet med Huawei har byggt på ömsesidig tillit och respekt, vilket är en av faktorerna till att vi nått framgång tillsammans”, säger Nicklas.

Anledningen till att Savecore valde att ingå ett samarbete med Huawei är dels att Savecores värderingar ryms i partnerskapet – ömsesidig tillit och respekt – men också att de har ett gemensamt mål; expansion.

Huawei tror på sina partners

Linda Liang är VD för Huawei Enterprise Business Group i Sverige och anser att Huawei är det rätta valet för de partners som vill expandera sin verksamhet.

 “Vi förväntar oss att IT-investeringar i regionen och i Sverige kommer att öka och vi vill bidra till denna möjlighet. Vårt intäktsmål är att öka med 100% i Sverige under 2019. Vi går snabbt framåt och är det rätta valet för partners som vill utveckla sin affärsverksamhet. Vårt partnerskap bygger på enkla och transparenta regler. Så samarbetar vi redan med över 100 partners i Sverige”, säger Linda.

Samarbetet fortsätter

Huawei är relativt nyetablerade i Sverige. Savecore kom tidigt in i bilden vilket Nicklas ser fördelarna med.

“Huawei tar större och större marknadsandelar i Sverige. I och med att vi tidigt kom in i bilden har vi hunnit bygga upp ett lojalt partnerskap tillsammans, vilket vi självklart ser fördelarna med. Visst är vi tacksamma över utmärkelserna vi tilldelats, men vi måste ständigt blicka framåt för att fortsätta utvecklas och vara en av Sveriges mest kompetenta kunskapsföretag inom våra specialistområden. Det är samarbeten som med Huawei som kan hjälpa oss att nå våra mål”, avslutar Nicklas.

Nicklas Ericsson
CEO

Du kanske också vill läsa...

Savecore och Huawei: Ett framgångskoncept

Pressmeddelande

Savecore bygger datacenter

Pressmeddelande

Träffa oss i San Fransisco på ORACLE OPEN WORLD 2014

Pressmeddelande