Savecore och Huawei: Ett framgångskoncept

Pressmeddelande

Sedan tre år tillbaka har vi på Savecore haft ett ömsesidigt samarbete med Huawei. Idag är vi Gold Partner och har fyllda rack med Huaweiservrar i vår datahall i Sundsvall. Detta är ett samarbete som kommer att fortsätta i framtiden. Det blev än mer tydligt på Huawei Eco Connect Nordic där vi på Savecore utnämndes till Huaweis “Best Sales Partner (Datacenter) of The Year 2018”.


Samarbetets början

– Jag tänkte berätta en historia för er. Det är oktober 2013 och jag befinner mig i ett regnigt Reading, England. Jag är här för att träffa en mjukvaruleverantör, men även här för att hitta en ny partner. En partner som vi kan samarbeta med, lita på och bygga en ny plattform med som hjälper våra kunder att byta från Capex till Opex och IT till den tredje plattformen.

Jag träffar en man från Amsterdam, som jag inte minns namnet på, men däremot minns jag vad han berättade för mig. Han berättade att de kör alla deras tjänster med servrar från Huawei. Då Huawei är relativt nytt för mig vid denna tidpunkt, frågar jag honom varför de kör alla deras tjänster med Huaweiservrar.

– De är stensäkra, svarar han mig. De går aldrig sönder och de skapar egna flashdiskar med hög prestanda.

Väl på bussen tillbaka till Heathrow började jag Googla på servrar från Huawei och flashkort.

Med denna berättelse inledde Daniel Brorsson, systemarkitekt på Savecore, sitt föredrag på Huawei Eco Connect Nordic i Stockholm.

Savecore på Huawei Eco Connect Nordic 2018

Torsdag den 1 november befann sig Daniel tillsammans med delar av Savecores personal på Huawei Eco Connect Nordic på Grand Hotel i Stockholm. Dagen bestod av inspirerande föredrag om framtidens verksamheter, däri framtidens teknologi, produkter och tjänster. Hur ska vi i framtiden kunna göra mer med färre resurser? Svaret tros stavas Artificiell Intelligens. Under kvällen bjöds det på middagsbuffé, akustiska framträdanden, prisutdelning och mingel. Prisutdelning, ja. Efter en god buffé blev vi uppkallade av moderatorn för att ta emot priset som Huaweis “Best Sales Partner (Datacenter) of the Year 2018”. Sju räta ryggar gick upp på scenen för att ta emot priset. Vi möttes av kamerablixtar, strålkastare och applåder. Kisandes mötte vår intern-utnämnda pristagare, Daniel, en munter funktionär som stod på scenen för att dela ut en trätavla i ek med “Best Sales Partner (Datacenter) of the Year 2018” och “Savecore AB” ingraverat i guldfärgad text.

Nicklas Ericsson
CEO

Du kanske också vill läsa...

Framgångarna fortsätter för svenska specialistföretaget

Pressmeddelande

Savecore bygger datacenter

Pressmeddelande

Träffa oss i San Fransisco på ORACLE OPEN WORLD 2014

Pressmeddelande