Startar nytt bolag – satsar på molntjänster

Det Sundsvallsbaserade IT-företaget Savecore AB startar ännu ett bolag. Med det nya bolaget, Savecore Future Operations, satsar Savecore på molntjänster och erbjuder något som man själv valt att kalla På Kran-tjänster. 

Tanken med tjänsterna är att erbjuda molnlösningar som anpassas för respektive kunds IT-miljö på bästa sätt. Som namnet på bolaget antyder erbjuder man framtidens tjänster- kostnadseffektiva, dynamiska tjänster där kunden får fokusera på kärnverksamheten och istället låta experter se till att värdefull information alltid finns tillgänglig. Och det fina är att du endast betalar för det du faktiskt använder.

Skräddarsyr efter kundens behov
Drivkraften bakom den nya satsningen heter Daniel Brorsson. Han jobbar sedan ca två år tillbaka som System Architect på Savecore AB. Han är också specialiserad inom de områden som Savecore Future Operations erbjuder sina tjänster. Nu kliver han även in i rollen som VD för det nya bolaget.

– Vi ser ett ökat behov hos våra kunder att kunna göra mer med mindre resurser. Vi har därför tagit fram dessa tjänstepaket som gör att kunderna kan fokusera på kärnverksamheten och låta oss se till att deras värdefulla information alltid finns tillgänglig, säger Daniel Brorsson. 

– Genom att erbjuda både hårdvara och specialistkompetens hjälper vi våra kunder att frigöra resurser som då istället kan ägna sig åt kärnverksamheten, fortsätter han. 

Inriktningen för den nya satsningen är att erbjuda framtidens tjänster – kostnadseffektiva, dynamiska BAAS, DRAAS och IAAS-tjänster. Savecores erbjudande av dessa tjänster har sina främsta fördelar i att de är anpassningsbara.

– Det är inte en fyrkantig lösning. Vi skräddarsyr lösningen efter kundens behov och du betalar för det du faktiskt använder, förklarar Brorsson. 

 

Mer om tjänsterna

Läs pressmeddelandet på Mynewsdesk.